Portret shoot

Portret fotografie is voor mij fotografie waarbij de persoon centraal staat. Dit kan heel breed opgevat worden maar centraal staat voor mij altijd de menselijke figuur of het gezicht.

Ik schiet mijn portretten zowel op locatie als in de studio. Op locatie is het werken met wat de omgeving je biedt aan achtergrond en licht. De studio biedt wat meer mogelijkheden, voor wat betreft controlle over licht en achtergrond. In die gevallen hou ik er dan ook van om wat specialere shoots te doen. Spelen met licht op een zodanige manier dat de persoon er mooi en of apart uitspringt. Maar altijd op zoek naar een manier om een verhaal te vertellen of een vraag op te roepen bij diegene die het resultaat bekijkt.

Vandaar dat mijn slogan dan ook is: "Capture a thousand words with a single click"

Doe eens een shoot!

Ik krijg vaak de opmerking "mooie foto maar niets voor mij". Als ik dan vraag waarom niet krijg ik antwoorden als: "Ik ben toch geen model" of "ik durf dat niet".

Ik kan me er wel wat bij voorstellen, ikzelf sta ook niet graag voor de camera, maar van de andere kant waarom zou je niet? Ieder mens is mooi op zijn manier en dat opgelaten gevoel om voor de camera te staan moet je gewoon los laten.

Wees gewoon dat super model, doe eens wat mooie poses voor de camera, ik kan je daar wel bij helpen en wat maakt een super model nou meer dan jij? De meeste mensen zeggen na afloop dat het een leuke ervaring was en zijn erg tevreden met het resultaat.

Zo'n shoot is toch heel duur?

Prijs kan natuurlijk ook een drempel zijn. Het idee is dat een fotoshoot best wel prijzig is. Dat is natuurlijk afhankelijk van fotograaf en gewenste shoot. Ja aan een shoot met een fotograaf die geregeld in allerlei bladen opduikt zal best een fors prijskaartje hangen, zo werk dat gewoon. Het is natuurlijk ook afhankelijk wat de wensen zijn. Je kan je voorstellen dat een eenvoudige shoot op locatie een stuk goedkoper is dan een shoot in een of ander 5 sterren hotel waarbij speciale belichting nodig is. Bedenk wel dat een shoot voor een fotograaf meet is dan dat uurtje dat hij foto's aan het nemen is. Het echte werk begint pas na de shoot, de meeste tijd zit in het uitzoeken van de mooie plaatjes en ze nabewerken. Afhankelijk van de wens kan nabewerking toch wel wat tijd kosten, zeker als het om een glamour shoot gaat waarbij alle pluisjes, haartjes etc. etc. nagekeken moet worden.

Laat prijs geen beperking zijn als je graag een mooie serie foto's van jezelf wil hebben. Kijk of het werk van de fotograaf je bevalt (is de stijl van foto's in het werk van de fotograaf wat jij voor ogen hebt), bedenk wat je graag wil en/of maak een moodboard. Als je dat hebt vraag me dan gewoon wat de mogelijkheden zijn en laat je verrassen, als een shoot me aanspreekt en je het leuk vindt om mijn portfolio aan te vullen kan het soms gratis waarbij ik enkele foto's van de shoot mag gebruiklen om op mijn site en of social media te gebruiken. Uiteraard in overleg.

Waar wacht je nog op?

Neem eens vrijblijvend contact op.

Marieke van Dongen - Andy van Dongen fotografie
Chris Huiskes - Andy van Dongen fotografie
Raquel van Gool - Andy van Dongen fotografie