Boudoir

Boudoir komt uit het frans en betekend zoveel als "damesvertrek". Het was een kamer waar de dames zich konden terug trekken om zich op te frissen en om te kleden.

In de boudoir fotografie komt deze intieme romantische sfeer dan ook naar voren. Het model, veelal een vrouw, wordt geportreteerd in een prive sfeer. Als scene wordt meestal voor een slaapkamer setting gekozen en kleding varieerd van nachtkleding tot lingerie.

Vier je lijf

Een boudoir shoot is zoveel meer dan een sexy plaatje van je in lingerie. Het is vaak het afsluiten van iets of vieren van een mijlpaal. Kortom een plaatje met een verhaal.

Vertel jouw verhaal

Goede voorbereiding helpt bij een shoot en aangezien jij jouw verhaal wil vertellen en vieren zijn er wat zaken die je kunt voorbereiden:

  • Hoe wil je op de foto staat, kijk eens op internet voor wat inspiratie.
  • Welke setting had je in gedachte? Vaak wordt er een hotelkamer geboekt voor de shoot maar je eigen slaapkamer is natuurlijk ook een prima optie.
  • Wat ga je aandoen?
  • Sierraden of ga je juist zonder sierraden op de foto?

Al deze zaken bepalen hoe het eindresultaat er uitgaat zien. Zie je leuke foto's op internet die je aanspreken, verzamel ze dan in een moodboard. Dit maakt zaken een stuk makkelijker te bespreken.

Interesse?

Wil je meer weten over jouw boudoir shoot neem dan gerust vrijblijvend contact met me op.